Vinvännernas sida

Aktuell information för dig som är vinvän!

Vinvännerna

Vinvännernas syfte är att utveckla en spännande och attraktiv gemenskap där medlemmarnas intresse och idéer tas till vara i verksamheten. Vår vision är att skapa en kreativ gemenskap av Vinvänner och anställda där alla ömsesidigt bidrar till den fortsatta utvecklingen av Flädie Vinproduktions vinodling och vinproduktion.

Vinvännerna är delaktiga i vingårdens praktiska arbete, så väl ute i vingården som inne i vineriet. Arbetet inne i vineriet kan man anmäla sig till efter ett års medlemsskap som aktiv vinvän.

 

Medlemsavgift

Medlemskap för Flädie Vinproduktions Vinvänner är 200 kr. Medlemsavgiften är en engångssumma, så har du en gång betalat din medlemsavgift är du medlem tills den dagen då du själv väljer aktivt att avsluta ditt medlemskap. Den dagen du väljer att avsluta ditt medlemskap gör du det via mail till info@fladievinproduktion.se.

 

En dag i vinodlingen

kl. 07.30 Frukost
kl. 08.00 Arbetet startar
kl. 10.30 Fika (ca)
kl. 13.00 Lunch (ca)
kl. 13.45 Arbetet återupptas
kl. 15.00 Avslut

Under sommaren börjar arbetsdagen kl 8.30 och avslutas kl 16.00.

Skörd: Arbetsdagen startar kl. 07.30, men avslutas när den planerade skörden har bärgats. Arbetstiderna kan därför variera och hålla på längre än kl. 15.00, men längst till kl 17.00.

Vinproduktionsgruppen startar kl 7.30 med gemensam frukost. Vi försöker alltid avsluta senast 15.00, men i enstaka fall kan det dra ut på tiden ca en timme.

Flädie Mat & Vingård Vinvänner

 

Om bonuskorkar

Vinvännernas arbete i vingården belönas med korkar. En kork motsvarar en arbetsdag i vingården eller i vinproduktionen, med de uppgifter som vingårdsansvarig/vinmakare beslutar om. Korkarna är personliga och går inte att ge bort till någon annan. De upparbetade korkarna används som grund för ett system där olika bonusar erläggs med olika många korkar (se nedan).

Korkarna kan användas direkt efter ”intjäning” när nästa bonuskorkstillfälle ges, eller sparas en säsong. Därefter nollas de vid säsongsavslut, dvs när skörden är bärgad.

Kontakta Love om du glömt hur många korkar du är uppe i.

Erbjudande för bonuskorkar:
– Skördefest 5 korkar (fest på hösten efter skörd)
– Bussresa 5 korkar
– Vinprovning 3 korkar (erbjuds vid två tillfällen)

Skördefest
Skördefesten är en festlig trerättersmiddag, som firas varje år ca 3-4 v efter avslutad skörd. Exakt datum för denna fest fastställs någon gång under augusti varje säsong.

Bussresa
Varje vår kommer en spännande bussresa erbjudas, med destination till en spännande anläggning i Öresundsregionen. Bussresan inkluderar normalt sett resa, aktiviteter och lunch. Datum för denna resa fastställs under februari månad.

Vinprovning
En tvåtimmars provning kommer att erbjudas vid två tillfällen under säsongen, varierande teman. Datum meddelas senast 1-2 månader innan aktivitet.

Föreläsning
En tvåtimmars föreläsning, kaffe och kaka, kommer att erbjudas vid två tillfällen under säsongen, varierande teman. Datum meddelas senast 1-2 månader innan aktivitet.

 

Förmåner

Du som vinvän har förmånen att utnyttja 10% rabatt på någon av de aktiviteter som erbjuds på Flädie Mat & Vingård, se www.fladiematvingard.se/events för kalender, samt i restaurangen på Bjerreds Saltsjöbad och Kulturen i Lund. Förmånen är personlig och gäller för en person. Rabatten gäller ej alkoholhaltiga drycker.

 

Vinvännernas referensgrupp

Referensgruppen har till uppgift att vidareutveckla Vinvännerna och dess gemenskap samt att tillvarata medlemmarnas tankar och idéer. Gruppen består av såväl vinvänner som anställda:

Love Bergquist
Medarbetare i Vinodlingen & ansvarig Vinvännerna
tel. 046-320 338
info@fladievinproduktion.se

Karin Egnell
Vinvän
tel. 0706-99 70 46
karin.egnell@insatnet.nu

 

Våra önskemål

Vi ber er respektera och hålla tiderna för den planerade arbetsdagen och dess hållpunkter. Dels av respekt för era med-vinvänner, dels av respekt för arbetsledaren som har planerat dagen och hoppas kunna utföra tänkta arbetsuppgifter. Kontakta Flädie Mat och Vingård direkt, om ni t ex blir sjuka samma dag ni skulle ha varit med. Ni ringer till receptionen på 046-320 338.

Mobiltelefonpolicyn i vingården gäller som för övriga medarbetare/anställda på Flädie Mat & Vingård. Det är ok att svara, men vi ber er att hålla de långa samtalen utanför vingårdsdagens arbetstimmar. Detta av respekt för dina vänners tid i vingården och den planerade arbetsdagen.

 

Kalender

I kalendern presenteras Vinvännernas aktiviteter under året. Arbetsdagarnas datum är preliminära ända tills det kommer ett konkret mail från vinvänssamordaren. De kan tillkomma eller ställas in, beroende på väder och säsong.

Inbjudan till samtliga arbetstillfällen kommer från vinvänssamordnaren via mail. Vill du vara med på just den arbetsdagen, svarar du helt enkelt på mailet, och samordnaren meddelar dig att plats finns för dig.