Mousserande

Mousserande viner

EBBA Brut 2015

Ursprung: Flädie, Sverige
Vinmakare:Murat Soufrakis
Årgång: 2015
Druva: Phönix 45% Solaris 55%
Alkohol: 12,0%
Mängd: 75 cl
Skörd: Manuell
Metod: Traditionell metod
Produktionsteknik: 100% av Phönixklasarna pressas hela. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. 100% av Solarisklasarna avstjälkades innan jäsning. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. Vinet har lagrats 9 månader i flaska på sin jästfällning. Dosage 10 gr.
Doft: Medium intensiv, mineralisk, lime, aning brödighet, nötter
Smak: Gula äpplen, frisk, medium fylligt, fina bubblor, frisk mineralitet, bra beska, torrt friskavslut
Utseende: Svagt grön-gul klar, transparent tungaspets
Jordmån: Kalkrik lera

Sommar Brut

Ursprung: Flädie, Sverige
Vinmakare:Murat Soufrakis
Årgång: 2015
Druva: Cabernet Cortis 65% Leon Millot 35%
Alkohol: 12,2 %
Restsocker:
Mängd: 75 cl
Skörd:
Metod: Traditionell metod
Produktionsteknik: 100% av klasarna avstjälkades innan jäsning. Vinet har jäst vid 19 grader på ståltank. Vinet har lagrats 9 månader i flaska på sin jästfällning. Dosage 6 gr.
Doft: Bärig doft med inslag av smultron, röda vinbär, rabarber och hallon
Smak: Bärig, påtagligt frisk smak med inslag av röda vinbär, rabarber och hallon, fina bubblor, frisk mineralitet, bra beska, torrt friskavslut
Utseende: Lätt aprikosfärg, klar
Jordmån: Kalkrik lera

EBBA Brut

Ursprung: Flädie, Sverige
Vinmakare:Murat Soufrakis
Årgång: Multivintage
Druva: Phönix 65% Solaris 35%
Alkohol: 12,5 %
Restsocker:
Mängd: 75 cl
Skörd:
Metod: Traditionell metod
Produktionsteknik: 100% av Phönixklasarna pressas hela. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. 100 av Solarisklasarna avstjälkades innan jäsning. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. Vinet har lagrats 9 månader i flaska på sin jästfällning. Dosage 12,3 gr.
Doft: Medium intensiv, mineralisk, lime, aning brödighet, nötter
Smak: Päron splitt, frisk, -medium fylligt, fina bubblor, frisk mineralitet, bra beska, torrt friskavslut
Utseende: Svagt grön-gul klar, transparent tungaspets
Jordmån: Kalkrik lera

EBBA Demi-Sec

Ursprung: Flädie, Sverige
Vinmakare: Murat Soufrakis
Årgång: Multivintage
Druva: Phönix 65% Solaris 35%
Alkohol: 12 %
Mängd: 75 cl
Skörd:
Metod: Traditionell metod
Produktionsteknik: 100 % av Phönixklasarna pressas hela. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. 100 av Solarisklasarna avstjälkades innan jäsning. Vinet har jäst vid 18% på ståltank. Vinet har lagrats 9 månader i flaska på sin jästfällning. Dosage 43,3 gr.
Doft: Äpple, rökighet, -medium fyllig, fin mineralitet, äpple, fyllig fruktig,
Smak: Päron, aning tropisk, täta bubblor, medium friskhet, aning fet ton, medium torr.
Utseende: Klar grön-gul, transparent svag tungspets
Jordmån: Kalkrik lera