Mousserande

Mousserande viner

EBBA Brut

Ursprung: Flädie, Sverige
Vinmakare: Murat Soufrakis
Årgång: 2018
Druva: 62% Solaris 38% Phönix
Alkohol: 12,8%
Restsocker: 2,2 gram/liter
Mängd: 75 cl
Skörd: Manuell, september 2018
Metod: Traditionell metod
Produktionsteknik: 100% av Phönixklasarna pressas hela. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. 100% av Solarisklasarna avstjälkades innan jäsning. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. Vinet har lagrats 11 månader i flaska på sin jästfällning. Non-Dosage.
Jordmån: Kalkrik lera

EBBA Brut rosé

Ursprung: Flädie, Sverige
Vinmakare: Murat Soufrakis
Årgång: 2018
Druva: 55% Rondo, 45% Solaris
Alkohol: 12,5%
Restsocker: 1,7 gram/liter
Mängd: 75 cl
Skörd: Manuell skörd augusti 2018
Metod: Traditionell metod. Rondo pressas hela klasar, Solaris avstjälkas och krossas. Vinet har jäst vid 18 grader på ståltank. Vinet har lagrats 11 månader i flaska på sin jästfällning. Non-Dosage.
Jordmån: Kalkrik lera